На звільнених територіях Харківщини виявили вже 23 катівні окупантів – МВС

Поліція має засоби для ідентифікації тих, хто персонально брав участь у катуванні українців.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

Так, за його словами, наразі у Харківській області виявлено 23 катівні, три – у Херсонській та одну – в Донецькій. Зокрема, лише на території Куп'янська було 8 катівень.

Монастирський зазначив, що проводиться масштабна робота з документування злочинів та встановлення осіб, причетних до знущання з українців у катівнях.

"Я оптимістично дивлюся на питання встановлення фігурантів цих справ. Щодо деяких з них – ми вже розуміємо, хто там перебував безпосередньо. Зокрема, якщо говоримо про Балаклію, то це ОМОН з Тольятті… Зараз ми ідентифікуємо, хто персонально брав участь у катуваннях наших громадян там", – сказав він.

Міністр розповів, що найбільше його вразила саме катівня в Балаклії:

"Вона була на місці поліцейського відділку. І там в камерах могли одночасно тримати до 40 осіб, за словами свідків, через цю катівню проходили сотні людей".

Очільник МВС повідомив, що російські загарбники застосовували до людей електричний струм, побиття, різноманітні знущання, зокрема – виривали нігті.

"На сьогодні у розпорядженні поліції є понад 25 тисяч годин аудіопереговорів окупантів, де вони говорять про свої злочини. Переконаний, що ми зможемо встановити, хто саме це вчиняв", – наголосив Монастирський.

Нагадаємо, СБУ виявила нову катівню рашистів поблизу однієї із найбільших святинь Донеччини. Вона була облаштована в пансіонаті відпочинку неподалік від Святогірської Лаври. Під час огляду оперативники та слідчі СБУ виявили предмети, які напряму вказують на ознаки тортур.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER