Харківщина: на деокупованих територіях поілцейські зареєстрували понад 2300 воєнних злочинів росіян

На звільнених від окупантів територіях Харківщини правоохоронці задокоментували вже 2316 воєнних злочинів росіян. Зокрема, з них 76 – за минулу добу.

Про це повідомляє поліція Харківської області.

"Слідчі Нацполіції України зареєстрували 2 316 воєнних злочинів (зокрема 76 – минулої доби), вчинених загарбниками під час окупації. З цих кримінальних проваджень переважна більшість (2035) зареєстрована за ст.438 (порушення законів і звичаїв війни) КК України. Ще 239 кримінальних проваджень розпочато за ст.111-1 (колабораційна діяльність) КК України", – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що співробітниками вибухотехнічної служби Нацполіції України на Харківщині з початку деокупаційних заходів обстежено територію загальною площею близько 1 776 га. Вилучено 24 999 вибухонебезпечних предметів, знищено – 3 214.

Крім того, минулої доби правоохоронці разом із військовими на блокпостах перевірили понад 3 200 машин.

За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп і проведення пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів поліції було доставлено для перевірки 20 осіб.

Нагадаємо, в Харківській області Збройні сили України воюють за звільнення 24 населених пунктів, ворог чинить активний спротив.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER