Росія розбомбила гімназію в Миколаєві, яка пережила дві світові війни

Країна-терорист нещадно знижує культурні та історичні цінності, навчальні заклади в Україні. Сьогодні під час нічних обстрілів в Миколаєві зруйновані Перша українська гімназія імені Миколи Аркаса та політехнічний професійний коледж.

Ситуацію прокоментував експерт Офісу реформ уряду Максим Гардус. Передає Центр журналістських розслідувань.

За словами експерта, українська гімназія вціліла під час Першої та Другої світової війни, однак не пережила обстрілів терористів 21 століття.

«Між іншим, це пам’ятка, у тому числі жіночої емансипації. Як відомо, боротьба за право жінок на освіту в Російській Імперії йшла повільно — але успішно під тиском громадськості. Тому в 1863 було відкрито Миколаївське жіноче училище 1-го розряду», – зазначив Гардус.

Слід зазначити, що Миколаївську, а в минулому Маріїнську гімназію збудували в 1892 році за проєктом архітектора Штукенберга.

Нагадаємо, в Миколаєві через обстріли окупантів пошкоджена майже половина будинків. Комунальники працюють над їхнім відновленням.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER