Путін має чіткий намір воювати в наступному році – прогноз аналітиків з ISW

Президент Росії Володимир Путін у наступному 2023 році спробує продовжити звичайні військові операції, щоб утримати раніше окуповані території та створити умови для згортання західної підтримки України.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Так, аналітики зазначають, що російський диктатор навряд чи піде на ескалацію з використанням тактичної ядерної зброї, за винятком раптового краху російських військових, що дозволить українським силам здійснювати просування по всьому театру воєнних дій.

"Також надзвичайно малоймовірно, що Путін буде прагнути до прямого військового конфлікту з НАТО", – вказують в ISW.

На думку фахівців, президент РФ продовжуватиме натякати на можливість використання ядерної зброї та погрожуватиме Альянсу. Таким чином він намагатиметься зупинити допомогу, яку Захід надаватиме Україні взимку.

"Цей прогноз базується на двох оцінках. По-перше, Путін ставить умови для продовження кидання погано підготовлених російських військ безпосередньо до бойових дій в Україні у осяжному майбутньому, замість того, щоб призупинити операції з відновлення ефективних військових сил. По-друге, теорія перемоги Путіна базується на використанні суворої зими, щоб зламати волю Європи", – пояснюють в ISW.

В Інстититі вивчення війни додають, що недавно завершена часткова мобілізація у РФ переконливо свідчить про те, що російський диктатор має намір воювати й у 2023 році.

Нагадаємо, в Путіна наголошують, що він все ще не відкидає можливість переговорів щодо України. Однак, як і завжди РФ висуває свої вимоги.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER