Британська розвідка: росіяни вивозять із Херсона реліквії та пам’ятники

Російські загарбники примушують жителів Херсону виїждждати з окупованого міста, а також вивозять реліквії та пам'ятники. Це, ймовірно, свідчить про їхні намірі прискорити вихід з регіону.

Про це повіломляє Міністерство оборони Великої Британії.

Зазначається, що 27 жовтня призначений Росією гауляйтер окупованої Херсонської області Володимир Сальдо заявив, що наразі Херсона покинули понад 70 тисяч осіб.

При цьому 26 жовтня Сальдо також заявив, що Росія вивезла останки відомого російського державного діяча XVIII століття князя Григорія Потьомкіна з його гробниці в кафедральному соборі Херсона на схід від Дніпра.

Так, у російській національній ідентичності Потьомкін тісно пов’язаний із завоюванням Росією українських земель у XVIII столітті та підкреслює вагу, яку Путін майже напевно надає історичному виправданню вторгнення.

"Це символічне вивезення Потьомкіна та втеча цивільного населення, ймовірно, випереджає намір Росії прискорити вихід із цього регіону", – повідомляють у розвідці.

Нагадаємо, на Херсонщині поряд з культурними та історичними цінностями військові РФ почали вивозити комунальне майно.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER