Пандемія COVID-19: США передали Україні ще 2,3 мільйона доз вакцини

У рамках ініціативи COVAX Сполучені Штати Америки надали Україні 2,3 млн доз вакцини Comirnaty від Pfizer-BioNTech.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

"Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 2,3 млн доз мРНК-вакцини проти COVID-19 Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech, які надав уряд США в рамках ініціативи COVAX. Вакцину розвезуть в 23 регіони України. Зокрема, у місто Київ надійде більше 31 тисячі доз, Львівщина отримає понад 29 тисяч, Полтавщина – більше 23 тисяч, Харківська, Одеська та Київська області – близько 20 тис. доз. Таким чином, в кінці жовтня та на початку листопада в регіони надійде понад 332 тисяч вакцини", – йдеться у повідомленні.

Загалом від початку пандемії загальна кількість вакцин, наданих Україні включно з цим вантажем, становить вже 6,4 млн. доз.

Вакцина призначена як для первинного курсу імунізації, так і для бустерної дози (першої та другої).

В МОЗ нагадали, що другу бустерну дозу в Україні можуть отримати всі люди старше 18 років. Особливо важливо, щоб бустер отримали люди з груп ризику – люди поважного віку, з онкологією, серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою, діабетом. Люди з ослабленою імунною системою можуть отримати до 5 доз вакцини проти COVID-19.

Додамо, що ініціатива COVAХ спрямована на забезпечення справедливого та рівноправного доступу до вакцин від COVID-19 для кожної країни світу. Роботу COVAX координують Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI), а ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами щодо закупівель та логістики вакцин від COVID-19. COVAX працює з організаціями громадянського суспільства, виробниками вакцин, урядами США, Великої Британії, Європейського Союзу, зі Світовим банком та іншими.

Нагадаємо, за тиждень в Україні виявили майже 17 тисяч нових випадків коронавірусу, померли близько 200 людей. При цьому 126 982 людей вакцинувалися проти вірусу.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER