Більшість херсонських пенсіонерів, яких окупанти вивезли в Крим і в РФ, не зможуть отримувати пенсії

Значна частина пенсіонерів, які жили на правобережній частині Херсонської області, а під час оголошеної російськими окупантами «евакуації» виїхали на територію окупованого Криму або в Росію, не зможуть отримувати свої виплати.

Такий висновок можна зробити, виходячи з повідомлення так званої «заступниці голови уряду Херсонської області» Катерини Губарєвої у її Телеграм-каналі.

Йдеться про пенсіонерів, які отримували виплати готівкою на поштових відділеннях або гроші приносили їм поштарі.

Причини неотримання людьми грошей Губарєва пояснила так:

«Складність полягає в тому, що Україна відключила нашу область від баз даних Пенсійного фонду, що зберігаються на серверах у Києві. Міністерству цифрового розвитку та масових комунікацій Херсонської області довелося розробляти свою систему обліку громадян та нарахування їм допомоги».

Тобто, на думку «чиновниці» окупаційного «уряду», в тому, що окупанти за понад півроку існування свого «уряду» на Херсонщині не спромоглися налагодити систему виплат пенсій тим людям, які захотіли їх отримувати, винна… Україна. І це при тому, що отримувати окупантські пенсії погодилося відносно небагато людей, оскільки ті пенсіонери, які отримували українські пенсії на банківські картки, продовжили їх отримувати.

Варто врахувати й те, що чимало пенсіонерів виїхали з Херсонської області.

До того ж, 30 вересня окуповані території Херсонщини були «приєднані» до РФ, а окупанти та колаборанти з загарбницького «уряду» і раніше казали, що «Росія тут назавжди». Тобто, мали «інтегрувати регіон в РФ», а натомість «винаходили велосипед».

І тепер виявилося, що створена «урядом» система обліку отримувачів пенсій, яку, за словами тієї ж Губарєвої, люди робили, «працюючи по 16 годин на день», непридатна для використання в РФ.  

Простіше кажучи, мешканців Херсонської області, які були ошукані російською пропагандою, яка розповідає про «звірства укронацистів», і виїхали в Крим та в РФ, лишили ні з чим. Люди не мають можливості отримувати пенсії при тому, що реєструвалися в структурах окупаційної влади. І тому, виїжджаючи, скоріше за все, були впевнені, от ці дані отримають відповідні органи в Криму і в РФ, а виплати пенсій продовжаться. Тим більш, пропаганда запевняла, що «Росія своїх не кидає».

Але людей просто обдурили, чомусь, звинувативши в цьому… Україну. При тому, що до війни виплати пенсій проводилися без проблем.

Цей випадок – ще одне підтвердження того, що ні у якому разі неможна довіряти росіянам та їх поплічникам.

Нагадаємо, окупанти вивезли у невідомому напрямку сиріт з дитячих будинків Херсону. Де перебувають діти наразі, невідомо.     

This publication was produced with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of DW Akademie/ MediaFit Programme for Southern and Eastern Ukraine Програма Медіафіт для Південної та Східної України and do not necessarily reflect the views of the European Union..


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER