Громадяни України добровільно зменшили споживання світла до 10% – нардеп

Українці добровільно зменшили споживання електроенергії на 5-10%, що дозволяє енергетикам ефективніше працювати над ремонтом об’єктів критичної інфраструктури.

По це повідомив голова Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

"Ми бачимо, що більшість українців прислухались до прохання енергетиків зменшити споживання електроенергії. Якщо говорити про масштаб усієї країни – економія становить 5-10%, це тисячі мегават, показник суттєвий", – зазначив нардеп.

Голова комітету додав, що за відсутності ворожих ракетних обстрілів енергетики зможуть мінімізувати віялові відключення.

"Зараз робота йде над тим, щоб відключення тривали не 4-5 годин, а 1,5-2. Ремонтні роботи зараз тривають, щоб у майбутньому ми взагалі відійшли від обмеження споживання і в режимі добровільної економії могли надалі споживати електроенергію", – резюмував Герус.

Нагадаємо, в Миколаївській області продовжуються стабілізаційні відключення. В області намагаються відрегулювати рівень споживання електроенергії.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER