Окупанти перестали пропускати евакуаційний транспорт із Херсонської й Запорізької областей – Мінреінтеграції

Можливість виїхати з окупованих Росією територій Херсонської й Запорізької областей майже вичерпано. Про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України 25 жовтня повідомляє у Facebook.

Окупанти фактично перестали пропускати евакуаційний транспорт: вони вимагають "ліцензії" у перевізників, проводять процедуру зняття відбитків пальців, обшуки автомобілів і перевірки телефонів, ідеться у повідомленні.

"Як результат – за останній місяць вдалося виїхати лише невеликій кількості людей, раніше стільки виїжджало за 1–2 доби. З Херсонської області евакуювалося понад 1,3 тис. осіб, із Запорізької області – близько 1,4 тис. громадян", – повідомили у Мінреінтеграції.

Там зазначають, що обов'язковий виїзд зі звільнених територій, де напередодні зими неможливо відновити системи життєзабезпечення, навпаки, зростає. З Донбасу до безпечніших регіонів України у жовтні виїхало понад 5 тис. українців, із яких більш ніж 700 дітей і понад 500 осіб з інвалідністю.

Загалом із деокупованої території Донбасу виїхало майже 1,1 млн мирних громадян.

Нагадаємо, заяви росіян про евакуацію з Херсону є маніпуляцією, – розповів керівник ГУР Кирило Буданов.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER