У Миколаєві мати з сином закликали ліквідувати Кіма та захопити область: “підпільників” затримали

У Миколаєві правоохоронці викрили "підпілля" держзражників, які закликали до фізичної ліквідації політичного керівництва області та захопленнями регіону ворожими військами.

Про це повідомляє прокуратура Миколаївської області.

"За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом мешканцям м. Миколаєва за фактом співучасті у державній зраді в умовах воєнного стану ( ч.2 ст. 28, ч.2 ст. 111 КК України)", – йдеться в повідомленні.

Так, за даними слідства, 54-річна жінка разом зі своїм 27-річним сином під кураторством спецслужб країни-агресора, за грошову винагороду, погодились на відеозйомки замовних сюжетів для кремлівських інформресурсів. У своїх "сюжетах" підозрювані знімали місця ворожих обстрілів, прихильність більшості жителів Миколаєва до РФ та зневагу до діючої влади України, закликали до захоплення південного регіону та фізичної ліквідації керівництва обласної військової адміністрації коментуючи це згідно наданому "кураторами" тексту.

"Зокрема, наприкінці вересня поточного року зловмисники, які позиціонують та називають себе "підпіллям", діючи за попередньою змовою між собою та своїм куратором, з використанням мобільного додатку Telegram відзняли "заказний" відеосюжет з необхідними коментарями та передали його невстановленій особі, яка поширила його через засоби масової інформації та мережу Інтернет", – розповіли в прокуратурі.

За даними СБУ, "зв’язковими" російської агентури. виявились декілька представників інформаційного агентства Кремля "РИА Новости". Саме вони визначали тематику пропагандистських матеріалів, а також терміни їх підготовки і передачі до москви.

Ще одним завданням зловмисників був збір розвідданих про місця тимчасової дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони у прифронтових районах, за що зрадники отримували фінансову винагороду. Також вони "зливали" агресорам відомості про наслідки регулярних ракетно-артилерійських обстрілів обласного центру.

Учасників "підпілля" затримали 20 жовтня. Нараху суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Нагадаємо, жителька Миколаєва передавала ворогу інформацію про місця дислокації ЗСУ. Тепер її судитимуть за держзраду.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER