В Херсонській області ЗСУ знищили рідкісний комплекс радіолокації РФ «Зоопарк-1»

У неділю, 23 вересня, захисники України виконали 130 вогневих завдань проти російських окупантів на Півдні. Зокрема, в Херсонській області була знищена радіолокаційна станція розвідки та контролю стрільби "Зоопарк-1" – з її допомогою ворог коригував вогонь своєї артилерії.

Як повідомило Оперативне командування Південь у Facebook, російські загарбники 6 разів атакували авіацією позиції захисників України та звільнені у жовтні населені пункти Бериславського району. Мінометний вогонь ворог вів по прибережній смузі Очаківської громади. Втрати в лавах ЗСУ не були зафіксовані.

"Отримано підтвердження, що так звана друга, а точніше, довга армія світу знову зменшилася на 7 солдатів", – йдеться у повідомленні.

РЛС "Зоопарк-1" стоїть на озброєнні армії РФ з 2008 року. Орієнтовна вартість – близько 10-15 млн доларів. Призначений для розвідки та контролю стрільби.

Нагадаємо, миколаївські десантники успішно підірвали ворожу БМП.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER