Росії не вдається виправдати атаки на українську енергетичну інфраструктуру – ISW

В Росії дедалі складніше знаходять аргументи, які б пояснювали масовану атаку на українську енергетичну інфраструктуру. Пошкодження електростанцій жодним чином не змінює ситуації на полі бою.

Про це повідомляють в прес-службі Інституту вивчення війни, передає Центр журналістських розслідувань.

Росія намагається всіляко виправдати безглузді атаки по українській інфраструктурі, в результаті яких гинуть мирні люди. Однак, аргументи звучать дедалі слабше.

Зокрема, представник РФ в ООН Василь Небензя зазначив, що російські безпілотники вражають лише цивільні цілі, оскільки український оборонний вогонь вимагає від безпілотників зміни курсу.

«Надзвичайно малоймовірно, що триваючі російські удари по українській цивільній інфраструктурі підірвуть волю України до боротьби, але в міру зниження температури вони все більше створюватимуть економічну та гуманітарну проблему для України. Російські обстріли та удари пошкодили приблизно 30% енергетичної інфраструктури України за останні тижні, що призвело до постійних відключень електроенергії по всій країні, а не лише на лінії фронту», – зазначили в ISW.

Нагадаємо, Україна чекає на нові німецькі боєприпаси, щоби забезпечити захист інфраструктури. Зволікання з постачанням Україні необхідних озброєнь можуть призвести до нової хвилі біженців в Європі.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER