Шмигаль: Україна чекає на нові німецькі боєприпаси, щоби забезпечити захист інфраструктури

Зволікання з постачанням Україні необхідних озброєнь можуть призвести до нової хвилі біженців в Європі.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інткрв'ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Якщо в Україні більше не буде ні електрики, ні опалення, ні води, це може викликати нове міграційне цунамі", – сказав він.

Шмигаль звинуватив Росію у бажанні "занурити Україну в гуманітарну катастрофу", атакуючи її цивільну інфраструктуру.

З огляду на це, він попросив надати "мобільне обладнання для виробництва електроенергії та тепла", а також обладнання для очищення води. Паливо для генераторів ще є на даний момент, "але якщо буде масштабний збій в електро- та теплопостачанні, то нам знадобиться більше". Тоді Україні також знадобиться "імпорт електроенергії" із Заходу. Крім того, прем'єр-міністр звернувся до Німеччини з проханням якнайшвидше надати подальшу військову допомогу.

"Україна з нетерпінням чекає на нові боєприпаси, які потрібні "прямо зараз". Це буквально питання днів", – заявив прем’єр.

За його словами, також необхідні глушилки для протидії "20-30 іранським безпілотникам-камікадзе", які Росія щодня використовує проти України.

Шмигаль високо оцінив нещодавно поставлений німецький зенітно-ракетний комплекс "IRIS-Т".

"Зараз він використовується і вже врятував багато-багато життів", – зазначив прем’єр.

Додамо, що в понеділок, 24 жовтня, Шмигаль та канцлер Німеччини Олаф Шольц відкриють німецько-український економічний форум у Берліні, де вищі представники обох країн обговорять питання відновлення України. Кілька міністрів з України приїдуть до Берліна або будуть на зв'язку в режимі онлайн.

Нагадаємо, Німеччина передала Збройним силам України нову партію озброєння, пакети зимового одягу та обладнання для військових.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER