П’ятеро співробітників НАБУ одержали нагороди за оборону Миколаївщини

Президент України Володимир Зеленський відзначив орденами «За мужність» ІІІ ступеня п’ятьох працівників Національного антикорупційного бюро, які брали участь в проведенні контрдиверсійних заходів у Миколаївській області.

Про це повідомили в прес-службі НАБУ.

НАБУ долучилося до боротьби з окупантом із першого дня повномасштабного вторгнення рф. Працівники Бюро передусім спрямували діяльність на допомогу ЗСУ, Головному управлінню розвідки Міноборони України, СБУ та Офісу Генерального прокурора. Вони, зокрема, фіксували воєнні злочини, розшукували майно окупантів за кордоном, розміновували міста, долучалися до проведення розвідувальних та контрдиверсійних заходів. Цю діяльність вони продовжують досі, а також успішно реалізують спецоперації по знищенню ворожих сил.

Командування однією з таких операцій на півдні України здійснював керівник Управління спеціальних операцій НАБУ Віталій Івченко. Він особисто повів у бій підлеглих, брав участь в штурмі будівлі, де знаходились російські окупанти. Цілей операції було досягнуто, однак в її ході один із бійців — Іван Гвоздєв — отримав смертельне поранення. Незважаючи на це, він до останніх секунд свого життя прикривав побратимів від ворожого вогню.

За захист територіальної цілісності та суверенітету держави Президент України відзначив їх державними нагородами. Івану Гвоздєву присвоєно звання Герой України  з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Нагадаємо, сьогодні затримали директора миколаївського КП "Миколаївська ритуальна служба" Олександра Сагайдака за підозрою в організації мережі агентури РФ


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER