Ефективність системи ППО України становить 64% – Генштаб ЗСУ

Наразі ефективність системи протиповітряної оборони України становить 64%. Це набагато більше, ніж тиждень тому.

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

"Ефективність системи нашої протиповітряної оборони на досить високому рівні – 64%, а це 81 ракета зі 126 застосованих була знищена", – розповів Громов.

Він вказав, що після набуття досвіду та отримання нових зразків переносних зенітних ракетних комплексів за останній тиждень ефективність системи ППО України значно збільшилася.

Представник Генштабу підкреслив, що з 10 жовтня противник різко збільшив інтенсивність обстрілів. Він випустив по території України 154 ракети, що порівняно з першою декадою місяця більше майже в 7 разів. Тоді було випущено 21 ракету.

Основним типом ракетного озброєння, яке противник застосовував за останні 10 днів, стали крилаті ракети повітряного базування, чого раніше не було.

Кількість застосованих ракет – 83 одиниці – перевищила кількість ракет цих типів, застосованих протягом 4 місяців: протягом червня, липня, серпня та вересня. У той період було використано лише 43 ракети.

Громов додав, що майже третину – 29% від застосованих ракет – склали крилаті ракети морського базування типу "Калібр", які також не застосовувалися протягом попереднього періоду.

Також противник збільшив інтенсивність застосування крилатих ракет наземного базування, запустив 8 ракет, тоді як за попередній період використав лише 1 ракету по території України.

За словами Громова, з 10 жовтня противник застосував по Україні 176 безпілотників, що порівняно з попередньою декадою більше у 2,5 раза.

Громов додав, що із застосованих противником протягом останнього тижня безпілотних літальних апаратів 65 дронів, імовірно, були націлені на об'єкти в Києві та Київській області. Майже половина з них – 27 одиниць – були випущені з Білорусі.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER