Генштаб: для окупантів зараз завдання “номер один” – зупинити наступ ЗСУ на Херсонщині

Зупинити наступ української армії на Херсонському напрямку залишається найпріоритетнішим для російських окупантів.

Про це під час брифінгу 20 жовтня повідомив заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

"Дані розвідки свідчать, що в найближчій перспективі завданням №1 для збройних сил РФ визначено утримати фронт та зупинити український наступ на Херсонському напрямку. Таке завдання ворог планує вирішити насамперед за рахунок першої хвилі часткової мобілізації та шляхом збільшення кількості угруповань збройних сил Росії на правобережжі річки Дніпро", – сказав він.

За словами Громова, на сьогодні для стримування просування підрозділів ЗСУ в Південно-бузькому операційному районі противник зосередив до 45 батальйонних тактичних груп, які прискорюють фортифікаційне обладнання оборонних рубежів.

При цьому противник постійно намагається відновити переправи через річку Дніпро, щоб забезпечити підтримку своїх військ.

"Підрозділи ЗСУ продовжують завдавати ударів по скупченню особового складу і техніки ворога. Знищуються переправи, склади, тримаються під вогневим контролем шляхи логістичного забезпечення противника", – зазначив Громов.

Нагадаємо, за словами бритнської розвідки, в вищому керівництві Росії справді серйозно міркують про відступ із правобережного плацдарму на Херсонщині, але в умовах зруйнованих мостів це буде непростим завданням.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER