Постійні представники ЄС затвердили санкції проти Ірану через поставки РФ дронів-камікадзе

У четвер, 20 жовтня, постійні представники країн Єіропейського Союзу погодили додаткові санкції проти Ірану за постачання бойових дронів-камікадзе Росії, яка використовує цю зброю для атак на мирні українські міста та об’єкти цивільної інфраструктури.

Про це повідомляється на сторінці Чеського головування ЄС у Twitter.

"Рада постійних представників ЄС ухвалила санкції проти Ірану у рекордні терміни. Усього після трьох днів переговорів посли погодили заходи проти установ, що постачають (Росії – ред.) іранські дрони, які завдають удари в Україні. Письмова процедура завершена, санкції набудуть чинності сьогодні по обіді після оприлюднення в Офіційному журналі ЄС", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що країни Євросоюзу погодилися заморозити активи для трьох осіб та однієї установи, які є відповідальними за постачання іранських дронів.

При цьому ЄС готується поширити ці санкції ще на чотири іранські установи, які вже були включені у попередні санкційні переліки ЄС.

Раніше, 19 жовтня, санкції проти Ірану за його допомогу Росії у війні проти України, а саме за постачання агресору дронів-камікадзе "Shahed", схвалили посли країн-членів Європейського Cоюзу.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER