В уряді Ізраїлю знову виступили проти передачі Україні зброї – можуть допомогти лише системами попередження про ракетний напад

Незважаючи на застовування Росією іранських дронів для масових атак по українських містах, в Ізраїлі знову заявили про небажання передавати ЗСУ зброю.

Про це заявили міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц та лідер опозиції Біньямін Нетаньягу, повідомляє The Times оf Israel.

Міністр зазначив, що країна не продає та не передає зброю для ЗСУ, але водночас продовжує надавати Україні гуманітарну допомогу. За його словами, Ізраїль може допомогти Україні лише «розумними» системами попередження про ракетний напад.

Також лідер ізраїльської опозиції Біньямін Нетаньягу підтримав «розважливий» підхід уряду, який обмежується прийняттям біженців та наданням гуманітарної допомоги.

"Що стосується зброї, то завжди існує ймовірність, що зброя, яку ми постачаємо на одному полі бою, опиниться в руках іранців і буде використана проти нас", — сказав Нетаньягу.

У вівторок посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук повідомив газеті Maariv, що міністр оборони несподівано скасував довгоочікувану розмову зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим. Він також не пояснив причину такого рішення. Євген Корнійчук додав, що Україна «розчарована цим кроком» міністра.

Нагадаємо, після танків та гаубиць Польща придбала у Південної Кореї майже 300 РСЗВ і планує закупити винищувачі.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER