Росія запровадила воєнний стан на окупованих українських територіях, зокрема, – на Херсонщині

Рішення про введення воєнного стану на окупованих Росією територіях Запорізької та Херсонської області, а також в так званих «ДНР» і «ЛНР» прийняв президент Росії Володимир Путін за підсумками засідання ради безпеки РФ.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Указ про запровадження воєнного стану передбачає "особливий режим" виїзда з території і в'їзда туди, контроль за роботою підприємств транспорта і зв'язку і залучення цих підприємств для "оборонних цілей", обмеження руху транспорту та огляд автомобілів.

Також передбачаються "посилені заходи для охорони громадського порядку і громадської безпеки". Передбачається й "вивезення населення на безпечні території".

Простіше кажучи, запровадження на окупованих територіях воєнного стану може означати посилення репресій і спроби примусової депортації мешканців.

Нагадаємо, окупаційна влада закриває в'їзд в Херсонську область на тиждень.

This publication was produced with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of DW Akademie/ MediaFit Programme for Southern and Eastern Ukraine Програма Медіафіт для Південної та Східної України and do not necessarily reflect the views of the European Union..


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER