З якою метою загарбники масовано атакували Україну іранськими дронами: відповідь аналітиків

Атака Росії іранськими дронами на житлову інфраструктуру в Україні 17 жовтня узгоджується з ширшою схемою дій окупантів, які надають перевагу психологічному терору, а не досягненню відчутних ефектів на полі бою.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Як пишуть аналітики, корисне навантаження Shahed-136 складає 40 кілограмів вибухівки, тоді як типовий 155-мм артилерійський снаряд M795 несе вчетверо менше вибухівки.

П'ять дронів, які завдали ударів по Києву, мали ефект 15 артилерійських снарядів, випущених на дуже велику площу.

Такі удари можуть завдати великої шкоди громадянській інфраструктурі та вбити і поранити багатьох людей, не створюючи значних військових наслідків.

Цей аналіз показує, що російські сили продовжують використовувати безпілотники для створення психологічних ефектів, пов'язаних із націлюванням на цивільні райони, замість того, щоб намагатися створювати асиметричні оперативні ефекти, завдаючи концентрованих ударів по законних військових та прифронтових цілях, зазначають аналітики.

Використання Росією іранських дронів показує той факт, що Росія майже вичерпала більшу частину свого внутрішнього запасу оперативно-тактичної зброї.

Нагадаємо, вранці 17 жовтня під час атаки дронами-камікадзе зруйновано житловий будинок в Шевченківському районі Києва

За останніми даними, загинуло четверо людей.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER