Через обстріли критичної інфраструктури Україні завдані збитки на сотні мільярдів доларів – ОП

Унаслідок ворожих обстрілів житлової, соціальної та енергетичної інфраструктури Україні завдано збитків на сотні мільярдів доларів. 

Про це заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

"Росіяни цілять в об’єкти енергетичної інфраструктури, а також намагаються залякати українців тим, що стріляють по житлових будинках", – зазначив він.

За словами Тимошенка, через постійні обстріли енергетичної інфраструктури з боку росії ситуація з постачанням електроенергії в країні доволі напружена. Заступник керівника Офісу Президента закликав громадян і бізнес зменшувати використання електроприладів у години пікових навантажень на енергосистему (з 17:00 до 23:00).

"Ми щодня закликаємо українців економити електроенергію. Коли бувають доволі напружені ситуації, як декілька днів тому в Києві та кількох областях, ми додатково звертаємося до людей. Усі працюють: ДСНС і енергетики, які практично під обстрілами лагодять об’єкти енергетичної інфраструктури, і за це їм дуже дякую", – сказав він.

Тимошенко констатував, що внаслідок обстрілів житлової, соціальної та енергетичної інфраструктури завдано збитків на сотні мільярдів доларів.

Як акцентував заступник керівника ОП, важливо, щоб електроенергію заощаджували всі: і громадяни, і комунальні служби, і приватні підприємства.

"Економлять і прості громадяни. Також звертаємося до очільників міст та обласних адміністрацій. У багатьох містах увечері вимикається освітлення. Звертаюся також до комерційних підприємств, як-от маленькі кав’ярні, магазини: дуже просимо вимикати освітлення. Це допоможе нам усім пройти цей період, тому що він справді важкий. Так, ми лагодимо, але ж ви бачите: щодня прилітає по нових і нових об’єктах енергетичної інфраструктури. Коли ми всі разом і працюємо на країну на енергетичному фронті, як наші Збройні сили працюють на фронті, це дуже допоможе. Тому ще раз закликаю ввечері мінімізувати використання електроенергії", – закликав Тимошенко.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна втримала енергетичну стійкість після того, як росіяни лише за три дні завдали до 130 ракетних ударів та ударів дронами-камікадзе.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER