У Міноборони пояснили, чим може нашкодити оприлюднення фото збитих дронів-камікадзе

У Міністерстві оборони закликали українців не публікувати фото уламків збитих іранських безпілотників.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Чи може нашкодити нам публікація фотографій збитих дронів? Так, може – у випадку, якщо на фото видно бортовий номер ворожого безпілотника. Адже з цієї інформації противник може отримати важливий для нього висновок – чи долетів певний апарат до цілі? Більше того, ворожі ЗМІ можуть цей факт використати у пропагандистських цілях. Ну і, так само дотримуймося старого правила – не робити на фото прив’язки до місцевості. Тобто, щоб не було зрозуміло, де саме ви зняли збитий дрон. Тому – уникаймо несвідомого поширення розвідувальної інформації", – пояснила вона.

При цьому Маляр зазначила, що деякі дописувачі соцмереж вже підкоригували свої вранішні дописи, і на фото з рештками збитих дронів замалювали номери "Шахедів".

Заступниця міністра оборони закликала українців думати трішки наперед і не публікувати фото уламків збитих "шахедів".

Раніше громадян України, які мають власну зброю, закликали не збивати ворожі дрони-камікадзе самостійно. Глава МВС Денис Монастирський наголосив, що це може призвести до травмування.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER