У Росії через санкції закінчується мікроелектроніка для військової промисловості, впевнені в Мінфіні США

Російський військово-промисловий комплекс насилу виробляє та обслуговує «критично важливе» озброєння, необхідне для операцій в Україні. Причина – міжнародні санкції, які позбавили Росію доступу до мікроелектроніки.

Про це заявив заступник міністра фінансів США Воллі Адеймо.

«У Росії закінчується мікроелектроніка, яка має вирішальне значення для її військово-промислового комплексу, і російські чиновники стурбовані тим, що у них не вистачає іноземних компонентів», – сказав Адейомо.

З цієї причини, зазначив американський урядовець, два найбільших російських виробники мікроелектроніки тимчасово зупинили виробництво. Про які компанії йдеться – він не уточнив.

Він також попередив, що причетні до роботи російського ВПК особи можуть також попасти під санкції.

Напередодні видання The New York Times, посилаючись на урядовий звіт США, повідомило, що російська армія не встигає поповнювати запаси боєприпасів, які витрачає в ході повномасштабної агресії проти України.

Нагадаємо, США ввели нові санкції проти РФ через анексію окупованих територій України.


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER