За голоси на “референдумі” у Херсонській області окупанти пропонували “військову форму” на дітей

Співробітники Служби безпеки України знайшли штаб-квартиру російських окупантів у селі Новоолександрівка на деокупованій Херсонщині. Як інформують у СБУ, приміщення сільської ради використовувалося як база для проведення т.зв. "референдуму".

Серед агітаційних матеріалів правоохоронці виявили велику партію дитячого одягу у мілітаристичному стилі, який один в один копіював форму російських загарбників та був призначений для місцевих жителів у якості заохочення віддати голос на фейковому волевиявленні.

Окрім того, українців намагалися підкупити безкоштовними продуктами харчування.

Коли ж ворог побачив, що місцеві жителі уникають участі у псевдореферендумі, вони вдалися до погроз та махінацій. Схиливши декількох колаборантів до співпраці, вони "відрядили" їм по два озброєних військовослужбовця рф і почали "обхід" кожного будинку. Якщо люди не відкривали двері, окупанти все одно враховували всіх прописаних за адресою як голоси "за", – розповіли в українській спецслужбі.

 

Нагадаємо, херсонському банкіру-колаборанту оголошено про підозру.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER