Збройні сили України вже наступного тижня можуть деокупувати Херсон – ЗМІ

Українські захисники можуть наступного тижня звільнити Херсон від росісйьких окупантів та просунутися до правого берега Дніпра.

Про це повідомляє Financial Times.

"За оцінками західних військових, Україна може взяти Херсон до Дніпра вже наступного тижня", – йдеться у матеріалі ЗМІ.

Мова йде про наступ української армії на правому березі річки Дніпро. У ЗМІ зазначили, що про можливий прорив ЗСУ свідчать заклики колаборантів про "евакуацію". Ймовірно, це говорить про підготовку до "вирішальної битви".

У ЗМІ нагадали, що останніми тижнями українські військові звільнили десятки населених пунктів, тому контрнаступ може продовжитися.

"Українські сили прорвали лінію фронту в Херсоні на початку місяця, як тоді визнало російське Міністерство оборони, що стало найбільшим поступом України на півдні з початку повномасштабного вторгнення Москви у лютому. З того часу Київ відвоював значну територію на захід від Дніпра", – йдеться у повідомленні.

Видання не вказує, на які джерела й чиї оцінки спирається.

На думку FT, заяви ставленика Кремля Володимира Сальдо та його поплічника Кирила Стремоусова про необхідність евакуації сімей із Херсонщини свідчать про хиткість ситуації. 

Видання також цитує Станіслава Бєлковського – колишнього кремлівського експерта, який став критиком Володимира Путіна. Він написав у Telegram, що Росія "готується до вирішальної битви" за Херсон.

"РФ готується до вирішальної битви за місто Херсон. І перед цим планує евакуацію значної частини жителів Херсонської області. Вочевидь, Кремль і військове командування не переоцінюють шанси утримати РФ-контроль над цим анексованим регіоном", – заявив Бєлковський.

Нагадаємо, так званий «тимчасовий губернатор Херсонської області» Володимир Сальдо звернувся до керівництва Російської Федерації з проханням організувати прийом мешканців Херсонської області «для відпочинку і навчання».

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER