Лукашенко вирішив провести приховану мобілізацію в Білорусі – ЗМІ

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вирішив провести на приховану мобілізацію. 

Про це повідомляють опозиційні білоруські ЗМІ.

"Олександр Лукашенко ухвалив принципове рішення провести у Білорусі приховану мобілізацію для збільшення штатної чисельності стройових частин. Це проходитиме під виглядом перевірки боєготовності. На першому етапі вона не торкнеться великих міст, насамперед буде мобілізоване сільське населення. Доукомплектування бойових частин робить можливим сценарій ескалації на кордоні між Білоруссю та Україною", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що про це розповіли кілька не пов'язаних джерел.

"Набір до 2000 осіб говорив би про доукомплектування окремих частин для вузьких бойових завдань, наприклад, артилерійських. Тривогу треба буде бити, якщо кількість мобілізованих перевищить п'ять тисяч. Це означатиме створення ударної групи на якомусь напрямку. Якщо переступлять за 10 тисяч — кілька груп", — сказав офіцер Збройних сил Білорусі.

Джерела також повідомляють, що "найбільший наголос робиться на ті військово-облікові спеціальності, які дефіцитні у російській армії". Одне з джерел сказало, що викликають "на зустріч" кухарів, водіїв, технічний та допоміжний персонал. Можливо, йдеться про набір на першому етапі тих військовослужбовців, які зможуть забезпечити підготовку наступних мобілізованих груп та спорядження для них.

Раніше Олександр Лукашенко заявив про спільне з РФ розгортання військ та анонсував повернення російської армії до Білорусі

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER