Російська армія втрачає здатність наступати на Донеччині – ISW

Погіршення морального стану, дисципліни та боєздатності російських військ у зонах бойових дій можуть призвести до призупинення наступальних операцій.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Так, аналітики зазначають, що російські загони дедалі більше деградують, утримуючи відносно невеликі та незначні населені пункти по всій Донецькій області, особливо в районі Бахмута.

"Підрозділи знаходяться у стані занепаду, вони, ймовірно, перегрупуються з такими ж розрізненими бойовими елементами, що веде до подальшої деморалізації та неузгодженості у проведенні наступальних операцій", – зазначали в Інтституті.

Спроби Росії захопити додаткову територію, ймовірно, ще більше сприяють зниженню морального духу та загальному виснаженню бойових можливостей.

Крім того, продовжуються розбіжності між російськими військовими угрупованнями. Творець ПВК "Вагнер" Євген Пригожин намагається відзначити своїх бойовиків на фронті.

У четвер він заявив, що його ПВК поодинці взяла під контроль Іванград, селище на південь від Бахмута. Своєю чергою бойовики "ДНР" заявили, що взяли населений пункт разом з угрупованням "ЛНР". Вони також стверджували, що захопили Опитне. Пригожин заявив, що в Опитному тривають бої.

Нагадаємо, 12 жовтня внаслідок обстрілів Авдіївки Донецької області російськими окупантами щонайменше семеро людей загинули та ще дев'ять дістали поранень.

ISW

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER