Після атак окупантів для майже 4 тисяч населених пунктів вже відновлене електропостачання – Шмигаль

Станом на вечір середи, 12 жовтня, після масованих ракетних ударів російсько-окупаційних військ електропостачання загалом відновлено для майже 4 тисяч населених пунктів та мільйонів споживачів, дефіциту потужностей немає.

Про це під час засідання уряду повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Так, за його словами, Україна була готова до того, що Росія спробує знищити важливі інфраструктурні об’єкти – розроблялися різні сценарії реагування. 

"Українська енергосистема функціонує в нормальному режимі. Ми не запитували аварійну допомогу в наших європейських сусідів. Дефіциту потужностей немає. Прямо зараз продовжуються ремонтні роботи. Загалом електропостачання відновлено для майже 4 тисяч населених пунктів та мільйонів споживачів", – розповів очільник уряду.

За словами Шмигаля, держава закупила необхідне резервне обладнання. Вже зараз ДСНС за потреби забезпечує мобільними електростанціями соціально важливі об’єкти в містах, де електропостачання поки відсутнє.

При цьому прем'єр наголосив, що всі мають бути готові до тимчасових перебоїв з електроенергією. Там, де це необхідно, для уникнення перевантаження енергетичних мереж вимикається світло за графіком.

"Не будемо прикрашати дійсність – ця зима буде важкою. Тому ще раз закликаємо всіх ретельно готуватися до зими. Бажано, аби в кожної родини був запас необхідних базових речей: теплий одяг, свічки, ліхтарики, батарейки. Це важливо підготувати на випадок, якщо внаслідок масованих ракетних обстрілів зникне світло чи тепло", – зауважив він.

Нагадаємо, в Києві та Київській області, Черкаській, Чернігівській областях, а також у Житомирі введений графік аварійного відключення споживачів від енергопостачання.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER