Військова допомога Україні: Нідерланди відправлять додаткові зенітні ракети вартістю 15 млн євро

Нідерланди оголосили про передачу Україні додаткових зенітних ракет вартістю 15 мільйонів євро для посилення захисту неба.

Про це заяаила міністерка оборони країни Кайса Оллонгрен, передає видання De Telegraaf.

"Єдиний результат, якого досягне Путін – це те, що ми будемо постачати ще більше через такого роду атаки", – сказала Оллонгрен.

Вона не уточнила, скільки саме ракет буде передано Україні. Попередньо, їх повинні будуть використовувати в зенітних установках, які нададуть Україні інші держави.

"Ми завжди маємо дивитися, які броньовані гаубиці ми можемо зараз поставити, а які нам зараз потрібні для власної готовності та навчань. Ми завжди шукаємо баланс", – заявила Оллонгрен стосовно подальших поставок Україні важкого озброєння.

Як пишуть ЗМІ, зазвичай Нідерланди неохоче розкривають інформацію про конкретну військову підтримку України. Проте цього разу уряд зробив виняток та показав, що останні ракетні обстріли Росії не залишилися без наслідків.

Нагадаємо, Німеччина збільшила обсяг запланованої військової допомоги Україні. Зокрема, ЗСУ отримають 16 додаткових самохідних гаубиць Zuzana.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER