Що хоче побачити Україна в дев’ятому пакеті санкцій Євросоюзу проти РФ: у Зеленського відповіли

До наступного, дев'ятого за ліком пакету санкцій Європейського Союзу проти РФ має увійти відключення решти російських банків від SWIFT, обмеження ціни або заборона на експорт газу, заборона заходу суден у російські порти та на видачу віз росіянам. Санкції також мають розширюватися і щодо Білорусі.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква в ефірі національного телемарафону.

"Подякували за восьмий пакет, але вже працюємо над дев'ятим пакетом, а там має бути все те, що не увійшло у восьмий і попередні пакети. Від SWIFT досі не відключені всі російські й білоруські банки, особливо "Газпромбанк", – зазначив Жовква.

Крім того, за його словами, потрібно обмежити ціну на російський газ або запровадити заборону на його експорт.

Серед необхідних санкцій заступник керівника ОП назвав і заборону заходу європейських суден до портів РФ та заборону видачі всіх категорій віз російським громадянам.

Водночас Жовква підкреслив, що варто говорити – і такі розмови йдуть – про санкції щодо Білорусі. Зокрема, за його словами, ці обмеження, як і проти РФ, мають стосуватися банківської системи.

Заступник очільника ОП також нагадав, що вже запроваджені персональні санкції проти білоруських посадовців, та наголосив на важливості їх розширення.

"Білорусь також у полі зору – і нашому, і наших партнерів з ЄС", – додав Жовква.

Нагадаємо, 6 жовтня Рада ЄС затвердила восьмий пакет санкцій проти Росії за її агресію проти України. Цей пакет є відповіддю на війну Росії проти України, у тому числі незаконну анексію української території на основі фіктивних "референдумів", мобілізації додаткових військ та відкритих ядерних загроз.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER