Росія готова відремонтувати пошкоджені нитки газопроводу “Північний потік”, але є умова – Путін

Росія готова зайнятися ремонтом ушкоджених ниток "Північного потоку", але за умови їхнього подальшого використання.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін, передають російські ЗМІ.

"Відремонтувати підірвані газопроводи можливо, але тільки у разі їх подальшої економічно обґрунтованої експлуатації і, звичайно, при забезпеченні безпеки маршруту – це першорядна умова", – сказав він.

При цьому, за словами Путіна, Росія готова постачати Європі додаткові обсяги газу в зимовий період за вцілілою гілкою "Північного потоку-2".

"Якщо ми з європейцями прийдемо до спільного рішення постачати газ по вцілілій гілці "Північного потоку-2" – а одна гілка, попри все, вціліла, хоча нас, на жаль, не допускають до обстеження гілки, тиск там зберігається, хоча вона може бути пошкоджена… Її потужність 27,5 млрд куб. м газу на рік, це близько 8% всього імпорту газу в Європі. Росія до початку цих поставок готова, м'яч на боці Євросоюзу. Хочуть – нехай просто кран відкриють і все", – додав російський президент.

Нагадаємо, біля газопроводів "Північний потік – 1" та "Північний потік – 2" у шведській економічній зоні сталися вибухи, які призвели до значних пошкоджень на газогонах.

Раніше Данське енергетичне агентство повідомило про стабілізацію тиску на пошкодженому газопроводі Північний потік-2. Це означає, що з нього вийшов весь газ.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER