“Організатором” вибуху на Кримському мосту є глава ГУР Міноборони Буданов”: ФСБ відзвітувала про хід розслідування

Федеральна служба безпеки Росії відзвітувала про розслідування вибуху на Кримському мосту. За даними російських силовиків, всього затримано 8 людей, а "організатором", на їхню думку, було Головне управління розвідки та його керівник Кирило Буданов.

Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ.

"У межах кримінальної справи про вибух на Кримському мосту затримано п'ятьох громадян Росії, трьох громадян України та Вірменії, які брали участь у підготовці злочину", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ФСБ спільно з СК РФ дійшли висновку, що "організатором" вибуху на Кримському мосту було Головне управління розвідки МО України, його керівник Кирило Буданов, співробітники та агентура.

За версією російських спецслужб, вибуховий пристрій закамуфлювали в рулони з поліетиленовою плівкою на 22 палетах загальною вагою понад 22 т і на початку серпня відправили з порту Одеси в болгарський Русе. До переправлення вантажу начебто були залучені громадяни України, Грузії та один громадянин Вірменії.

Нагадаємо, зранку 8 жовтня на Кримському мосту спалахнула потужна пожежа після вибуху

Пізніше в Національному антитерористичному комітеті РФ заявили, що пожежа сталася через підрив вантажного автомобіля, що спричинив спалах семи паливних цистерн залізничного складу.

Президент РФ Володимир Путін доручив створити урядову комісію через надзвичайну подію на Кримському мосту.

 

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER