Масований удар по Україні 10 жовтня: в Повітряних силах ЗСУ назвали типи ракет, які випустили окупанти

Вранці в понеділок, 10 жовтня, починаючи з 6:00, російські окупанти атакували мирні міста України з усіх напрямків ракетами різних типів, зокрема з акваторії Чорного моря та Каспійського регіону. 

Про це повідомляє командування Повітряних сил Збройних сил України.

"Застосовуються високоточні крилаті ракети наземного, морського та повітряного базування. Х-101, Х-555 окупанти запускають із району Каспію з 11 літаків-ракетоносців стратегічної бомбардувальної авіації Ту-95 та Ту-160. Крилаті ракети "Калібр" – із кораблів у Чорному морі. ОТРК "Іскандер" наземного базування – з різних напрямків. Ворог застосовує ракети зенітних ракетних комплексів С-300 і РСЗВ "Торнадо-С", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що загалом станом на 11:40 російські окупанти випустили понад 80 ракет, з яких ППО ПС ЗСУ спільно з підрозділами ППО Сухопутних військ збили близько 45 ракет.

Крім того, протиповітряна оборона знищила 9 із 12 дронів-камікадзе Shahed-136.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що українські сили протиповітряної оборони наразі вже збили 38 повітряних цілей російських окупантів.

Головнокамандувач ЗСУ Валерій Залужний, у свою чергу, повідомив, що окупанти випустили по Україні 75 ракет, більш ніж половину з яких вдалося збити.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER