Білорусь стверджує, що Україна планує нанести удар по її території

Учора ввечері, 8 жовтня, Білорусь викликала посла України в Мінську Ігоря Кизима. Йому вручили дипломатичну ноту. У документі білоруська сторона стверджує, що Україна нібито планує нанесення удару по території Білорусі.

Про це розповів речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко:

"Ця інформація не відповідає дійсності. Ми категорично відкидаємо чергові інсинуації білоруського режиму. Не виключаємо, що вручення дипломатичної ноти може бути частиною плану Російської Федерації із здійснення провокації та подальшого звинувачення України. Закликаємо білоруський народ не піддаватися на провокації"

Ніколенко додав, що Україна ніколи не зазіхала на чужі території. Країна чітко дотримується основоположних норм і принципів міжнародного права та Статуту ООН.

"Влада в Білорусі має перестати виконувати забаганки Кремля та негайно припинити надавати підтримку Росії в здійсненні її агресії проти України", – сказав Ніколенко.

Нагадаємо, Росія розміщує на території Білорусі 20 тисяч мобілізованих, що становить загрозу як для України, так і для суверенітету самої республіки. 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER