МВФ виділив Україні новий пакет фінансування на 1,3 млрд доларів: на що підуть кошти

Міжнародний валютний фонд надає Україні новий пакет фінансування на 1,3 мільярда доларів. Він має задовольнити потреби платіжного балансу України, а також підтримати її кредитоспроможність.

Про це повідомляється на офіційнму сайті МВФ.

"Через понад сім місяців від початку російського вторгнення в Україну гуманітарні та економічні втрати залишаються величезними, що призводить до масштабних і невідкладних потреб у фіскальному та зовнішньому фінансуванні", – пояснили у МВФ передумови для затвердження нового пакету.

При цьому зазначили, що в умовах масового переміщення людей, а також руйнування житла та ключової інфраструктури, за прогнозами, реальний ВВП України скоротиться на 35% у 2022 році порівняно з 2021 роком, а потреби у фінансуванні залишаться дуже великими.

У Фонді вказали, що виплата в рамках програми RFI, еквівалентна 50% від квоти України у МВФ.

"Вона допоможе задовольнити нагальні потреби платіжного балансу, а також відіграватиме роль каталізатора для продовження фінансової підтримки з боку кредиторів і донорів України", – наголосили в фонді.

До слова, для зниження ризиків, пов'язаних з кредитуванням України в нинішніх умовах, двосторонні кредитори й донори зобов’язалися продовжувати підтримку України на відповідних умовах.

Це має забезпечити здатність української сторони обслуговувати вже існуючі кредитні зобов’язання перед МВФ.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що місія МВФ розпочне роботу над новою спеціальною програмою з Україною в жовтні.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER