В Україні заарештували активи російського олігарха Фрідмана в сумі два мільярди гривень

В Україні заарештовано активи російського олігарха, сума яких сягає 2 мільярди гривень.

Про це повідомляє Бюро економічної безпеки.

Так, за інформацією українських ЗМІ, мова йде про російського олігарха Михайла Фрідмана, проти якого нещодавно в Україні ввели санкції.

В Україні було накладено арешт на товарні знаки загальною вартістю понад 2 млрд грн, що належать кіпрській компанії. За інформацією правоохоронців, ця офшорна компанія використовувалась українською фінансовою установою під час виведення активів за межі України.

"Український банк, його материнський банк у РФ та офшорна компанія пов’язані між собою єдиними бенефіціарними власниками, серед яких відомий російський олігарх", – йдеться у повідомленні.

Також слідчі встановили, що раніше торгові знаки належали материнському банку у Російській Федерації, а у 2021 році, з метою використання умов пільгового оподаткування були переоформлені на кіпрського нерезидента.

В рамках класифікації НБУ "Альфа-банк Україна" не відноситься до групи російських фінансових установ. Втім, російські олігархи Михайло Фрідман та Пьотр Авен є мажоритарними акціонерами фінустанови.

Раніше Міністерство закордонних справ Великобританії оголошувало санкції проти "Альфа-Банку Росія". При цьому підкреслюється, що "Альфа-Банк Україна" – окрема юридична особа, яка не підпадає під санкції.

Додамо, що Фрідман є уродженцем Львова, має громадянство Росії та Ізраїлю. Співвласник і голова наглядової ради консорціуму "Альфа-Груп", куди входить великий приватний "Альфа-банк".

Статок Фрідмана оцінюється в близько 15 млрд доларів. За деякими даними, входить до першої десятки російських мільярдерів.

З лютого 2022 року перебуває під міжнародними санкціями як особа, яка активно підтримувала матеріально або фінансово і отримувала вигоду від російських керівників, відповідальних за захоплення Криму та дестабілізацію України.

Нагадаємо, в червні цього року суд заарештував активи Фрідмана в українській компанії з виробництва та реалізації мінірельної води в сумі 53 мільйони гривень.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER