Мінреінтеграції: ФСБ не дозволяє виїздити з Росії українцям, які отримали паспорти РФ

На кордонах Росії з Латвією та Естонією спостерігається скупчення громадян України, які намагаються покинути територію країни-окупанта. ФСБ тим часом блокує виїзд тим, хто має російський паспорт.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"В спеціальних пунктах фільтрації ФСБ перевіряє громадян України на наявність в них паспорту РФ. За нашою інформацією, якщо у громадянина України немає паспорта РФ, йому дозволяють виїхати. А якщо встановлюють, що у громадянина України є ще і російський паспорт, то таку людину не випускають із Росії". – йдеться в повідомленні. 

Якщо громадянин прописаний в Криму, однак російського паспорта не має, його пропускають на проходження кордону й вільне перетинання КПП. Цей факт підтверджують й представники аших консульських установ в Естонії та Латвії.

"При перетині кордону нашим громадянам допомагають волонтери. Вони забезпечують людей їжею, водою тощо. Тим, хто не хоче або не має змоги чекати, пропонують скористатися безкоштовним переїздом до іншого пункту пропуску", – розповіли в Мінреінтеграції.

У відомстві зазначили, що люди на кордоні перебувають протягом 2-6 днів.

Нагадаємо, раніше на урядовій нараді члени Кабміну погодили законопроєкт про кримінальну відповідальність за незаконне отримання громадянами України паспорта Російської Федерації. Зокрема, за цей злочин держслужбовці можуть отримати до 15 років позбавлення волі.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER