Окупанти оголосили канікули в навчальних закладах Херсонщини і наполегливо пропонують батькам відправляти дітей в Крим

В навчальних закладах, які розташовані на окупованій частині Херсонської області і працюють під патронатом окупаційної влади, оголошені позапланові канікули з 6 по 21 жовтня.  

Як сказав окупаційний «міністр освіти Херсонської області» Михайло Родіков, екстрені канікули оголошені «у зв’язку з обстрілами, а також з метою збереження життя і здоров’я учасників навчально-виховного процесу».

На канікули, згідно з «розпорядженням» окупаційної влади відправляють заклади освіти «Херсона, Новокаховського міського округу, а також Білозерського, Бериславського, Каховського та Снігурівського муніципальних округів».  

Мешканці Херсона, діти яких очно навчаються в школах розповідали, що адміністрації навчальних закладів умовляють батьків відправляти дітей на період канікул в окупований Крим. Кажуть, що «діти перебуватимуть в найкращих здравницях», обіцяють «насичену пізнавальну і культурну програму».

Але чимало батьків бояться відправляти дітей, бо в разі активізації бойових дій і деокупації всієї Херсонської області чи її частини росіяни «з безпекових міркувань» можуть не повернути дітей з Криму, як це сталося з дітьми, яких відправили на півострів з визволеної ЗСУ частини Харківської області.

«Мені шостого жовтня зранку телефонувала класна керівниця доньки, вмовляла дати дозвіл на відправку дитини до Криму. Я навідріз відмовила, бо у разі наступу ЗСУ можу взагалі більше не побачити дитину. У мене склалося таке враження, що кожній школі наказали підготувати до відправки в Крим певну кількість дітей», – розповідає мешканка Херсона, яка погодилася поспілкуватися на умовах анонімності.

Нагадаємо, як повідомляє британська розвідка, успішний наступ ЗСУ в Херсонській області поставив перед Москвою дилему: відводити війська на лівий берег Дніпра чи залишитися на правобережжі і оборонятися.

This publication was produced with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of DW Akademie/ MediaFit Programme for Southern and Eastern Ukraine Програма Медіафіт для Південної та Східної України and do not necessarily reflect the views of the European Union..


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER