До Росії примусово депортували вже понад 1,6 млн українців – Зеленський

Окупанти примусово депортували до РФ понад 1,6 млн українців, розпорошивши людей по своїй території та забравши у багатьох документи.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у зверненні до учасників сесії Генеральної асамблеї Організації американських держав (ОАД), яка триває в Лімі.

"Уже понад 1,6 млн українців примусово депортовані в Росію. Вони розпорошені по території цієї держави, розкидані по віддалених регіонах росії. У багатьох із них відібрали документи, багато з них пройшли через страшні фільтраційні табори окупантів, де з них знущались і залякували. Це – люди. Але для Росії це також ресурс", – повідомив Зеленський.

Він наголосив, що РФ відправила свою армію в Україну, аби перетворити державу на свою колонію, як було раніше, у час імперій.

У цьому зв'язку Зеленський зауважив, що мільйони українців стали на захист свободи та своєї держави й не дозволять Росії повернути той старий несправедливий час.

"Ми не сумніваємося, що переможемо в цій війні і зможемо захистити незалежність України. Щоденні перемоги на фронті й десятки визволених міст і сіл України доводять це", – наголосив глава держави.

Водночас він підкреслив, що питання зараз лише в одному: скільки ще українців Росія зможе вбити і викрасти, перш ніж визнає поразку, а також скільки ще РФ встигне вкрасти з України зерна, ресурсів, промислових підприємств, які загарбники просто розбирають і вивозять у Росію.

"Ми робимо все, щоб якнайшвидше звільнити нашу землю, щоб якнайшвидше врятувати всіх наших людей від цього вторгнення. Ми робимо все, щоб поставити крапку у довгому переліку українських жертв, який створює Росія", – наголосив Зеленський.

Раніше прехидент заявив, що в жовтні на Генасамблеї ООН Україна надасть резолюцію про виплату Росією репарацій за розв'язану війну.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER