Суддю з російським паспортом і квартирою в Москві відрахували зі штату Верховного Суду

Заступника голови Верховного Суду та очільника Касаційного господарського суду Богдана Львова, який є власником російського паспорта, відрахували зі штату Суду.

Про це повідомила пресслужба Верховного Суду.

Конституція України визначає, що повноваження судді припиняються у разі припинення громадянства України або набуття суддею громадянства іншої держави. За таких обставин здійснити відрахування зі штату суду відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» має голова суду.

Тож відповідно до положень Основного Закону України та профільного закону про судоустрій голова Верховного Суду Всеволод Князєв 04.10.2022 видав наказ про відрахування Львова Богдана Юрійовича зі штату Верховного Суду на підставі інформації Служби безпеки України, що підтвердила наявність у Львова Б. Ю. російського громадянства за даними реєстрів РФ.

«Це безпрецедентне рішення для судової системи, адже зазначені положення Конституції та Закону застосовуються вперше. Але в часи повномасштабної війни з Російською Федерацією, коли на фронті та в тилу гинуть наші найкращі громадяни, ми не можемо дозволити навіть найменший сумнів в об’єктивності, незалежності та неупередженості Верховного Суду та всіх його суддів. І хоча Богдан Львов заперечує наявність у нього паспорта РФ, однак його дії і сама ситуація вже серйозно шкодять авторитету Верховного Суду, спричиняють недовіру суспільства до рішень Верховного Суду, чого ніколи не повинно статися", – зокрема, йдеться у коментарі голови Верховного Суду Всеволода Князєва.

Всеволод Князєв наголосив, що Богдан Львов не позбавлений права доказувати відсутність у нього громадянства РФ.

Раніше журналісти «Схем» повідомили, що цей суддя отримав російське громадянство у 1999 році, а у 2012 році оновив паспорт РФ після досягнення 45-річчя. До того ж він нібито має квартиру в Москві. 

Нагадаємо, Кабмін погодив законопроєкт, за яким держслужбовцям, що отримали паспорт РФ загрожує до 15 років позбавлення волі.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER