У кожного десятого українця житло пошкоджено або зруйновано за час війни – опитування

Під час соцопитування 10% респондентів заявили, що їхнє житло було зруйноване або пошкоджене внаслідок збройної агресії РФ в Україні.

Про це повідомила Соціологічна група Рейтинг.

32% опитаних заявили, що зазнали матеріальних втрат внаслідок війни, 67% – не зазнали. Більше половини мешканців територій, де були, чи ще тривають бойові дії, зазнали втрат. Серед втрат найчастіше називали гроші – 36%, житло – 23%, побутову техніку – 14%. Ще 7% говорили, що втратили свійських тварин, 6% – автомобіль, 5% – виробництво, 4% – комерційну нерухомість. 

"Ми бачимо, що лише два відсотки кажуть, що їхнє житло зруйноване, але ще вісім відсотків кажуть, що їхнє житло пошкоджене. Тобто, загалом десять відсотків мають пошкодження або руйнування житла. Це величезна цифра. І ще п'ять відсотків не знають, немає інформації, в якому стані їхнє житло, тому що вони поїхали і не повертаються на свої території", – сказав директор СГР Антипович.

 Найбільша кількість людей, які відповідають, що їхнє житло зруйноване, – мешканці населених пунктів із зони бойових дій.

 Згідно з результатами дослідження, серед тих, хто втратив житло, 18% вже подали заяву про пошкодження у додатку Дія, 16% – до правоохоронних органів, 15% – до інших державних інституцій, 67% – поки що не подавали заяви.

 39% власників пошкодженого житла вважають, що їхні будинки потрібно відновлювати якнайшвидше, 59% вважають, що спочатку слід дочекатися закінчення війни.

 58% тих, хто втратив житло, планують залучати для відновлення, насамперед, свої власні кошти, 27% розраховують відновити будинок за державні кошти, 12% – за кошти міжнародних організацій, 9% – за кошти волонтерів, по 7% – на кошти родичів або благодійних фондів.

Нагадаємо, в Миколаївській області пошкоджено понад 12 тисяч цивільних об’єктів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER