Із українських портів вийшли ще 6 суден з зерном, строк Стамбульської угоди завершується

У середу, 5 жовтня, з портів Одеси, Чорноморська та порту "Південний" у межах "зернової ініціативи" відправились ще 6 суден.

Як повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури, на їх борту завантажено 115,5 тис. тонн агропродукції для країн Азії, Африки та Європи.

Загалом із моменту виходу першого судна з українських портів вийшло 274 судна з 6,2 млн тонн української агропродукції для країн Азії, Європи та Африки.

Угода щодо "зернового коридору" була підписана 22 липня у Стамбулі. Вона розрахована на 120 днів і закінчується наприкінці листопада, йде робота над її продовженням.

За словами радника глави Офісу президента Михайло Подоляка у телеінтерв'ю Bloomberg, переговори щодо продовження угоди йдуть дуже важко.

Нагадаємо, підписи під двома відповідними документами поставили представники України, Росії, ООН та Туреччини. Йдеться про розблокування трьох українських портів: "Одеса" "Чорноморськ" та "Південний".

Нагадаємо, зернотрейдери неодноразово підіймали питання про включення Миколаївського порту до Стамбульської угоди, але через відсутність гарантій безпеки цього зробити досі не вдалося. 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER