В Міністерстві оборони назвали кількість повернутих українських полонених та зниклих безвісти

З початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України загалом було здійснено 24 обміни полоненими. Додому повернулись 808 людей.

Про це повідомляє Telegram-канал заступниці міністра оборони України Ганни Маляр.

"Дуже важливо, щоби люди, які сьогодні розшукають своїх родичів та друзів, по-перше, мали чітку інформацію і знали, куди звертатися, і по-друге, щоб суспільство знало, що відбувається зі звільненими полоненими", – пояснює Маляр.

З початку роботи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими було здійснено 380 особистих прийомів та проведено більше 3 тисяч консультацій телефоном.

"Також штабом опрацьовано більше ніж 6000 запитів про статус особи. Це запити родичів, які шукають своїх безвісти зниклих членів родин-військовослужбовців", – зауважила Маляр.

Вона нагадала, що Україна виконує всі норми Женевських конвенцій щодо питань поводження з військовополоненими. Усе це здійснює Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, який об’єднує в собі понад 10 державних установ та організацій. Діє він на базі ГУР Міноборони. 

Нагадаємо, в Миколаївській області створюють Координаційний штаб з поводження з військовополоненими.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER