Утримання Півдня України для Путіна важливіше за Луганщину – ISW

Поразка під Лиманом вказує на те, що президент Росії Володимир Путін виключає зі своїх  пріоритетів оборону захопленої Луганської області на користь утримання окупованих територій на півдні України.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Українські та російські джерела вказують на те, що російські війська продовжували зміцнювати свої сили в Херсонській та Запорізькій областях, попри недавній обвал Харківсько-Ізюмського фронту і  падіння російської оборони довкола Лиману.

Рішення не посилювати вразливі ділянки фронту в районі Куп’янська та Лиману майже напевно було рішенням Путіна, а не військового командування, вважають експерти ISW.

“Це передбачає, що Путін набагато більше дбає про утримання стратегічних територій Херсонської та Запорізької областей, ніж Луганської області”, – пишуть вони.

Аналітики вважають, що Кремль може готувати інформаційне підґрунтя для перестановки в керівництві Міноборони РФ та збройних сил, ознаками цього називають критику генералів з боку голови Чечні Рамзана Кадирова та керівника ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина.

На думку експертів, російські збройні сили не в змозі діяти на полі бою із застосуванням ядерної зброї, навіть попри те, що мають необхідне обладнання.

“Хаотичне нагромадження змучених контрактників, спішно мобілізованих резервістів, призовників і найманців не дає функціонувати в ядерному середовищі. Таким чином, будь-які райони, зачеплені російською тактичною ядерною зброєю, будуть непрохідними для росіян”, – сказано у звіті.

Нагадаємо, вчора у РФ заявили про відхід окупантів з Лимана

ISW

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER