Пентагон пропонує повернутися до питання членства України в НАТО в інший час

США висловили свою думку щодо членства України в НАТО. У Білому домі кажуть, що це питання варто вирішувати в інший час. Тоді яв зараз важливішим є надання реальної підтримки Україні.

Про це пише Європейська Правда.

"США десятки років чітко заявляли, що підтримують політику відкритих дверей НАТО. Будь-яке рішення про членство в НАТО ухвалюється між 30 членами Альянсу і країнами, які прагнуть до нього приєднатися. Зараз, на наш погляд, найкращий шлях підтримувати Україну – практична підтримка України "на землі", а процесом у Брюсселі треба зайнятися в інший час", – сказав під час брифінгу радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

 

Нагадаємо, раніше генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг сказав, що рішення щодо вступу України до НАТО буде ухвалюватися консенсусом.

Україна 30 вересня подала заявку на вступ до Північноатлантичного альянсу у прискореному порядку.

Коментуючи подію, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що війна Росії проти України може закінчитися раніше, ніж наша держава пройде усі бюрократичні процедури щодо вступу в НАТО.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER