У Пентагоні планують створити командування для координації навчання та оснащення ЗСУ – The New York Times

Міністерство оборони США (Пентагон) планує створити нове командування, яке координуватиме оснащення та навчання Збройних сил України.

Про це повідомляє The New York Times

Так, ідеться про впорядкування системи підготовки та допомоги, яку було створено "на льоту" після російського вторгнення у лютому. За словами кількох військових і представників адміністрації, система буде підпорядкована єдиному новому командуванню, яке базуватиметься у Німеччині та очолюватиметься високопоставленим американським генералом.

Високопоставлені американські чиновники повідомили, що міністр оборони Ллойд Остін та його головні помічники розглядають план і, ймовірно, ухвалять остаточне рішення у найближчі тижні. Білий дім і Пентагон схвалюють цей підхід.

Нове командування сигналізує про очікування Сполучених Штатів, що загроза з боку РФ для України та її сусідів зберігатиметься протягом багатьох років, заявили нинішні та колишні високопосадовці.

"Це визнає реальність важливої місії з надання безпекової допомоги нашим українським партнерам. Це також створить формальну структуру безпеки, якої можуть дотримуватися наші союзники і партнери, передаючи своє обладнання і підготовку в руки українців", – сказав колишній верховний головнокомандувач об'єднаних збройних сил НАТО в Європі. Джеймс Ставрідіс.

Нове командування, яке підпорядковуватиметься генералу Крістоферу Каволі, виконуватиме рішення, ухвалені Контактною групою з питань оборони України, коаліцією 40 країн, яку Міністерство оборони США створило після російського вторгнення з метою задоволення потреб і запитів України. До місії буде залучено близько 300 осіб, вона розташовуватиметься у Вісбадені (Німеччина), штабквартирі Сухопутних військ США у Європі. Значна частина підготовки українських солдатів на американських системах озброєння вже відбувається там або поблизу.

У виданні зазначають, що зміни, які мають на меті надати формальну структуру тому, що було імпровізовано з початку війни, приблизно моделюють зусилля США щодо підготовки та надання допомоги в Іраку й Афганістані протягом останніх двох десятиліть.

Нагадаємо, влада Сполучених Штатів готує новий пакет озброєнь для України на суму 1,1 млрд доларів, про який буде оголошено найближчим часом.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER