Загарбники створили на тимчасово окупованій Херсонщині щонайменше п’ять катівень

Кожен деокупований населений пункт Херсонщини – це черговий розділ про звірства військовослужбовців рф. На тимчасово загарбаній армією рф території ще є мінімум п’ять катівень.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив очільник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

За його словами, на даний момент правоохоронні органи знають про щонайменше п’ять катівень, які є на території, тимчасово загарбаній армією російської федерації.

«Кожен деокупований населений пункт Херсонщини – це черговий розділ багатотомної книги про злочини та звірства росіян, які вони чинили на наших територіях. Маленькі діти, які пів року були вимушені жити у тісних та сирих підвалах. Заміновані дитячі речі та консервація. Катівні, в яких окупанти катували людей», – написав Янушевич.

У коментарі Апостроф TV він відзначив, що спілкувався з жінкою, яка з трьома маленькими дітьми була евакуйована після звільнення у Кривий Ріг. Як зазначив голова ОВА, пів року окупації вона зі своїми дітьми та іншими членами родини просиділи у підвалі.

«Більше того, це вони потім ще перебралися у підвал до свого сусіда, який був трохи більший, а перший час вони жили у своєму підвалі…півтора метри, може, шириною і три метри вздовж», – розповідає голова ОВА.

Він відзначив, що після деокупації Херсонщини «ми ще побачимо дуже страшні речі».

Нагадаємо, росіяни на Запоріжжі погрожували тим, хто відмовлявся брати участь у референдумі.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER