У російському полоні залишаються близько 800 азовців, серед них є вагітні жінки

Близько 800 азовців досі залишають у російському полоні. Серед них близько 40 жінок, деякі – вагітні. 

Про це в ефірі "Суспільного" розповіла керівник відділу у роботі з полоненими та їх сім'ями патронатної служби "Азову" Ольга Кравченко.

"У полонених, які вийшли, ми побачили майже у 90% крайню стадію анорексії, моральне та психологічне виснаження, в такій стадії, що ми просто були шоковані… Поранення — застарілі осколкові та вогнепальні у важкій запущеній формі, адже лікування належного ні на Азовсталі, ні в полоні не було. Всі осколки залишись у хлопців та дівчат всередині тіла, які потрібно оперувати. Присутні травми як перебиті сухожилля та втрата органів зору", – сказала Ольга Кравченко. 

Вона також сказала, що вагітних полонених жінок потрібно негайно перевозити на територію, підконтрольну Україні. Адже про медичну підтримку там не йдеться.

Нагадаємо, у Нацгвардії розповіли про стан військових, яких звільнили з полону 21 вересня. Кажуть, що 6 зі 118 бійців мають важкі травми. Попереду у них тривале лікування і реабілітація.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER