В окупованому Херсоні пролунала серія потужних вибухів

У тимчасово окупованому Херсоні у понеділок, 26 вересня, пролунали потужні вибухи. У Херсоні місцеві жителі чули щонайменше три вибухи. Після цього над містом видно чорний дим. 

Про це повідомляють херсонські телеграм-канали. 

Вибухи пролунали у районі Житлоселище, який розташований у південно-західній частині міста. Після цього над містом піднявся чорний дим. 

За попередніми даними, "прильот" стався по штабу російських окупантів. Ще один вибух місцеві жителі чули в районі набережної.

РосЗМІ заявляють про влучання у фури, які в цей момент саме зайшли на розвантаження. На оприлюдненому в мережі відео з місця подій можна побачити принаймні одного загиблого у камуфляжних штанах. Можливо, це водій однієї з вантажівок. Привертає увагу розстріляне переднє скло автівки, що не характерно для удару ракетою – швидше, нагадує кульові отвори. Крім того, проросійські медіа пишуть про важко пораненого рибака. Тож може йтися про сплановану для телекартинки провокацію росіян.

Містяни у соцмережах також повідомляють про ймовірні "прильоти" в районі Антонівського залізничного мосту та задимлення у мікрорайоні Житлоселище.

За даними каналу "Николаевский Ванек", на Житлоселищі, за попередньою інформацією, міг бути уражений штаб противника. У пабліку припускали, що це або будівля колишнього Корабельного районного відділу МВС по вул. Філатова, яку зайняли росіяни, або окупований ними ж гуртожиток поблизу Пенсійного фонду по вул. Комкова.

Однак пізніше з'явилась уточнена інформація, що в цьому районі спрацювала ворожа система ППО, а уламки збитої ракети впали у житловому кварталі. На жаль, попередньо відомо про загиблих мирних мешканців.

Офіційного підтвердження ударів та їхніх наслідків від Генштабу ЗСУ наразі немає. В ОК "Південь" станом на 15:00 26 вересня повідомили, що протягом доби ракетно-артилерійськими підрозділами Сил оборони було виконано понад 140 вогневих завдань на Херсонському напрямку. Зокрема, осилено вогневий контроль Каховського мосту, атаковано пункт управління та колону озброєння та військової техніки в Бериславському районі.

Нагадаємо, ЗСУ атакували російський центр керування іранськими дронами у Херсонській області.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER