Напруга на кордоні РФ та Грузії: росіяни пригнали БТР з військовими для пошуку тих, що тікають від мобілізації

На російсько-грузинському кордоні на КПП "Верхній Ларс" з російського боку кордону з'явився БТР із російськими військовими, які розгортають блокпост. При цьому всі митні пости Грузії переведені на особливий режим роботи.

Про це повідомляє видання "Новости Грузии".

Так, за даними ЗМІ, в черзі на в'їзд до Грузії паніка стрімко поширюється чутка, що російські військові перевірятимуть усіх чоловіків, які намагаються виїхати з Росії, щоб не потрапити під мобілізацію.

За даними російського РБК, ФСБ РФ підтвердила висування БТР до прикордонного пункту "Верхній Ларс" на кордоні з Грузією на той випадок, якщо люди, які стоять у черзі, нібито вирішать прорвати кордон.

"БТР туди рухається, але він рухається не для виставлення блок-поста, це, грубо кажучи, резерв про всяк непередбачений випадок, якщо резервісти захочуть прорвати пункт пропуску і без оформлення будь-яких прикордонних формальностей покинути країну. Тільки з цією метою. Жодних блок. -постів виставлятися не буде… КПП працює у штатному режимі, жодні обмеження щодо виїзду громадян чоловічої статі призовного віку не запроваджувалися”, – цитує видання заяву ФСБ.

При цьому, як пише "Новости Грузия", всі митні пости Грузії переведені на особливий режим роботи.

"У прикордонних КПП по всій Грузії збільшено кількість митників, всі пункти працюють у цілодобовому режимі, – цитує видання заяву Мінфіну Грузії. – Процедури митного контролю вантажних автомобілів, що прямують з Грузії (митний пост "Казбегі" через митний пост "Ларс" на стороні Російської Федерації – ред.), частково затягуються".

Нагадаємо, 21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив у Росії часткову мобілізацію. Він сказав, що це потрібно для захисту Росії, її суверенітету і цілісності. До лав армії РФ планують призвати 300 тисяч резервістів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER